Vincent Westerweel

Vincent Westerweel

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.. Opgegroeid tussen de lenzen, camera’s en contactsheets van vader Pim haalt Vincent zijn inspiratie uit de oudere generaties straat- en reisfotografen.

“In mijn werk blijf ik het liefst zo dicht mogelijk bij het originele beeld, ondanks dat men tegenwoordig over eindeloze gigabytes aan ‘film’ beschikt, schiet ik nog steeds alsof ik bezig ben met mijn laatste rolletje film. Het dwingt me om continu bezig te zijn met datgene wat er zich allemaal vóór mijn lens afspeelt, dat observeren en dan vastleggen van een moment of gevoel is een geweldige ervaring, iedere keer weer”

My India is een beeldverhaal van een reis door Rajasthan, bewust totaal onvoorbereid en onbevooroordeeld. Ik wilde intuitief te werk gaan en de beelden op mij af laten komen.

Het resultaat is een reportage geworden waarin ik niet alleen de verschillende enorme uitdagingen waar een land als India op dit moment voor staat heb vastgelegd, maar ook de ongelofelijke positiviteit en energie van haar bevolking.

Alle clichés worden én bevestigd en keihard onderuit gehaald.

Vincent Westerweel werkte onder andere voor Z-netwerk, kaderock, Ticket voor Tibet en Theatergroep Zest en exposeerde in 2017 en 2019 in het Festival Off tijdens het FotoFestival Naarden,  in 2017 expositie in Bijlmer Park Theater met ‘Walk with me’ en bij Vintage Photogallery met ‘lost House’.